duminică, 8 mai 2016

Depresia in zilele noastre

Traim intr-o lume in care bolile psihologice sunt din ce in ce mai frecvente. Medicii incearca sa gaseasca cele mai bune metode pentru vindecare deoarece depresia netratata poate fi una dintre cele mai periculoase boli. In functie de gravitatea problemei si in fuctie de cauza acesteia, psihoterapeutul gaseste impreuna cu pacientul o metoda de vindecare.
Unele dintre cele mai frecvente depresii sunt cele cauzate de traume psihologice, alcool, droguri etc. Exista tendinta gresita de a crede ca alcoolul este o urmare a depresiei. In general, la inceput exista o stare anti-depresiva care e accentuata de alcool, droguri, agresiuni sau lipsa unui tratament. Marea majoritate a persoanelor aflate intr-un asemenea impas psihic, apeleaza la terapiile de grup. Terapiile de grup sunt de mai multe feluri, in functie de probleme, iar persoanele trebuie sa indeplineasca sarcini si sa vorbeasca unii cu ceilalalti.

Terapiile de grup alcoolul si substantele interzise

Unul dintre cei mai importanti pasi de facut in orice tip de vindecare este oferirea increderii, a sprijinului moral. Cea mai buna metoda pentru a face acest lucru este terapia de grup. Majoritatea dependentilor se simt neintelesi de societate, ba chiar mai mult, criticati. O asemenea modalitate de comunicare duce pacientul in primul rand la acceptarea situatiei in care se afla.
In general aceste sedinte de psihoterapie in care sunt prezenti mai multi oameni se desfasoara in functie de niste etape. In primul rand, persoanele trebuie sa renunte la rusine sau la sentimentul de retragere si sa stabileasca relatii cat mai aproape de cele de prietenie.

Terapiile de grup si alte probleme


Pe langa problemele cu alcoolul sau cu drogurile, exista si alte cazuri care sunt tratate prin terapiile de grup. Spre exemplu, una dintre cele mai cunoscute probleme rezolvate pe langa cele mentionate anterior, este problema greutatii, a tulburalilor alimentare. Exista si terapii de grup pentru adolescentii sau copiii cu probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu